75 dkg fazolové lusky (čerstvé nebo zmrazené), 2 cibule, 3 rajčata, lžička mletá sladká paprika, trocha oleje, 2 vejce, 5 dkg balkánkský sýr, sůl
Fazolky uvaříme v osolené vodě doměkka, necháme okapat a pokrájíme. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme sladkou papriku a rajčata osmažíme. Vmícháme do fazolek. Ohnivzdornou misku vymažeme olejem, vložíme fazolky a zalijeme vejci, rozšlehanými s trochou vody. Posypeme rozdrobeným balkánským sýrem a zapékáme dorůžova. Podáváme s celozrnným chlebem a šopským salátem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
21. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat