2 lžíce rostlinného oleje, posekaná cibule, 3 stroužky česneku utřeného, 2 lžičky na sucho opraženého římského kmínu, pomletého, lžičku na sucho opraženého koriandru, pomletého, 2 špetky kayánského pepře nebo podle chuti, 2 hrnky přebrané a oprané čočky, bobkový list, 7 hrnků vody, dle chuti: sůl a pepř, 110 g polévkových nudlí
Na velkém hrnci rozehřát olej. Osmažit na něm cibuli do měkka a před koncem přidat česnek. Přidat římský kmín a koriandr. Smažit po několik minut na středním ohni.Přidat kayánský pepř, čočku, bobkový list a vodu. Přivéct do varu, snížit teplotu, osolit a opepřit a dusit po 45 min. nebo jenom až je čočka měkká. Dochutit.Těsně před podáváním přivéct znovu vše do varu a přidat nudle. Uvařit je do al dente, asi 10 min. Ihned podávat v miskách.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
22. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat