3 šálky sušených bílých fazolí, velká mrkev, cibule, 3 stroužky česneku, 2 stonky řapíkatého celeru, lžička černého celého pepře, 100 ml tmavého rumu, 3 lžíce melasy, několik kuliček nového koření, 2 rajčata, špetka mletého zázvoru, lžíce másla, trochu kopru, šťáva z 0,5 citronu, sůl
Fazole nemočíme přes noc v dostatečném množství vody. Před vařením vodu slijeme a přilijeme novou, aby byly fazole ponořené asi 2 cm pod hladinou. Pomalým varem vaříme asi 30-40 minut. Nesolíme. Mezitím na másle lehce orestujeme na kousky nakrájenou cibuli, česnek, řapík, rajčata a mrkev. Téměř uvařené fazole scedíme, ale ne úplně. Přidáme zeleninu, nové koření, celý pepř a směs vložíme do zapékací nádoby. Fazole polijeme rumem, melasou a pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C 1 hodinu. Potom směs dochutíme solí, mletým zázvorem a citronovou šťávou a na závěr posypeme natrhaným koprem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
21. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat