400 g bílých fazolí, 60 g másla, pažitka, citrónová šťáva, sůl
Přebrané fazole propláchněte několikrát studenou vodou, zalijte studenou vodou a nechejte tři hodiny máčet. Potom je v téže vodě uvařte doměkka. Malou porcelánovou misku vypláchněte horkou vodou, vložte do ní změklé máslo a drobně pokrájenou pažitku, přidejte několik kapek citrónové šťávy a dobře promíchejte. Měkké fazole oceďte, přidejte sůl a připravené máslo a lehce promíchejte, popřípadě protřeste, až se máslo rozehřeje. Podávejte hned s vařenými nebo sázenými vejci, s párky, s dušenými sekanými řízky apod.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat