sojové maso balení plátků, koření a přísady, 4 velké cibule, 0,5 kg
větších hub (žampióny), 3 žloutky, trochu papriky a hladké mouky, tuk na
smažení
těstíčko : 130 g hladké mouky, žloutek, 3 lžíce husté smetany, mléko
Přípravu sojového masa : Do cca 2 l studené vody vsypeme 1 až 2 pytlíky sojových plátků (stejný postup
platí i pro nudličky či kuřecí plátky), přidáme 2 kostky zeleninového vývaru,
sojovou omáčku, maggi a případně i nějakou ostřejší pochutinu. To vše uvedeme
do varu a necháme cca 15 min.projít varem. Pak maso vyklopíme do cedníku a
necháme okapat. Nic z něj nevytlačujeme!
Z mouky, žloutku a mléka připravíme těstíčko, necháme cca 15 min. odležet a pak
řádně prohněteme s trochou mouky a hustou smetanou.Tence je vyválíme a
vychladíme. Maso nakrájíme na menší kousky a obalíme v červené paprice. Houby
nakrájíme na plátky, cibuli překrojíme na poloviny a naloupeme po vrstvách. Na
jehly navlékáme střídavě maso, cibuli a houbu, maso, cibuli atd. pak výsledek
zabalíme do již připraveného těstíčka, lehce poprášíme moukou a potřeme
rozšlehaným žloutkem. Osmažíme v nadbytku oleje do křupava a zlatohněda. Necháme
okapat a podáváme.
Poznámka : Pro odpůrce
sojového masa - lze použít i vepřové nebo skopové. To pak stačí trošku povařit
a zbytek je pak již stejný.