300 g předem namočené čočky, kostka bujonu, mrkev | 1/4 středního celeru, 2 cibule, 2 lžíce sádla, lžíce hladké mouky, sůl
Čočku zalijeme dostatečně vodou, přidáme kostku bujónu (já dávám zeleninový) a dáme vařit do poloměkka. K poloměkké čočce přidáme mrkev a celer, nakrájené na střední hranolky. Dovaříme doměkka.Mezitím na 1 lžíci sádla osmahneme 1 cibuli nakrájenou nadrobno a zaprášíme ji moukou. Přebytečnou vodu z čočky slijeme a čočku zahustíme cibulovou zásmažkou. Vše dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a petrželkou. Vypneme zdroj tepla a vmícháme do čočky zakysanou smetanu.Druhou cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme dozlatova na druhé lžíci sádla. Porce na talířích zdobíme osmaženou cibulkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
22. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat