lžička rostlinného oleje, malá nakrájená cibule, 2 nadrobno nakrájené stroužky česneku, ¾ hrnku pšeničných vloček, lžička sušeného oregana, 0,5lžičky sušené bazalky, 1.5 hrnku zeleninového vývaru, plechovka dušených rajčat se šťávou, 2 brambory, voda, 500 ml plechovka cizrny, hrnek mraženého hrášku, pepř, sůl | petrželová nať
Zahřejte olej na teflonové pánvi. Přidejte cibuli, česnek, pšeničné vločky, oregano, bazalku a smažte asi 5 minut. Až cibule změkne, přidejte vývar, rajčata rozmačkaná lžící a uveďte do varu. Přykryjte pokličkou a vařte zvolna asi 10 minut, až vločky změknou. Troubu předehřejte na 200 °C. Vidličkou propíchejte brambory, dejte je do kastrůlku s trochou vody a uvařte. Nechte vychladnout. Do pšeničných vloček přidejte cizrnu, hrášek, trochu soli a pepře a dobře promíchejte. Směs seškrabte na pekáč a uhlaďte povrch. Nakrájejte brambory na tenké plátky a rozložte je na směs v pekáči tak, aby se trochu překrývaly. Posypte ještě trochou pepře, soli a petrželkou. Nechte zapékat asi 20 minut a před podáváním nechte trochu vychladnout.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
19. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat