250 g předvařeného hrachu, 200 g krup, 200 g slaniny, 2 lžíce sádla, 3 cibule, lžička majoránky, sůl
Kroupy přebereme, vypereme ve studené vodě, zalijeme dvěma díly vody a se dvěma lžícemi sádla vaříme doměkka. Přidáme podle návodu uvařený hrách, česnek utřený se solí a majoránkou, pořádně promícháme a dosolíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, osmahneme a poléváme na talíři hotový pokrm. Podáváme s kyselou okurkou, můžeme podávat s jakoukoliv uzeninou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
18. března 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat