20. června 2012

Zapečený fenykl z uzeným masem

4 větší fenykly, 300 g vařeného uzeného masa (popř. měkkého salámu), 300 g mraženého hrášku, 8 plátků toastového sýra, 250 ml bešamelové omáčky , 50 g tvrdého strouhaného sýra, 2 lžíce nasekané petrželky, máslo na vymazání mísy, sůl, pepř
U fenyklu odstraníme vnější listy, omyjeme je a povaříme v mírně osolené vodě doměkka. Pak je necháme okapat, pokrájíme je na plátky silné asi 1 cm a rozložíme do hluboké remoskové mísy vymazané máslem. Střídavě pak klademe na kolečka fenyklu plátky pokrájeného uzeného masa a sýra a opět kolečka fenyklu, a to až do spotřebování surovin. Fenykl pak zalijeme bešamelem smíchaným s polorozmraženým hráškem a zapečeme na 15 minut. Než pokrm vyjmeme z remosky, posypeme jej sýrem a petrželkou. Pak necháme sýr ještě trochu zezlátnout. Podáváme s vařenými bramborami. Obměna: Místo fenyklu můžeme použít kedlubny, které rovněž předem povaříme doměkka.

Žádné komentáře:

Okomentovat