21. června 2012

Sekaná s mrazených fazolek

400 g mražených fazolek, větší cibule, 4 vejce, strouhanka na zahuštění, 3 lžíce strouhaného tvrdého sýra, lžička majoránky, špetka muškátového oříšku, 0,5 bujonové kostky, 20 g másla, máslo na vymazání a strouhanka na vysypání formy na biskupský chlebíček, sůl, pepř
V rendlíku na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme půlku rozdrobené bujonové kostky, fazolky, podlijeme trochu vodou a chvíli je dusíme doměkka. Vodu necháme vydusit, fazolky ochutíme majoránkou, nepatrně pepřem a necháme je vychladnout. Potom k fazolkám přidáme rozšlehaná vejce, sýr, strouhanku,trochu muškátového oříšku a celou směs vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy na biskupský chlebíček,kterou dáme do hluboké mísy remosky, do níž nalijeme trochu vody, aby se chlebíčková forma vařila ve vodní lázni. Sekanou pečeme asi 35-40 minut. Pokrm můžeme podávat teplý s vařenými bramborami, anebo i zastudena s čerstvým pečivem a se salátem. Sekaná je i vhodným pohoštěním.

Žádné komentáře:

Okomentovat