18. června 2012

Pikantní kapr na pivu

4 porce kapra (po 150 g), 200 ml světlého piva,  lžíce hladké mouky na zahuštění, 2 stroužky česneku, trochu mleté sladké papriky, špetka pálivé papriky, lžička mletého kmínu,20 g másla, olej podle potřeby, sůl, pepř
Porce kapra pokapeme citronem, potřeme prolisovaným česnekemsmíchaným se solí, opepříme, poprášíme sladkou i pálivou paprikou a přidáme mletý kmín. Porce poklademe do rozpáleného oleje v nízké míse remosky a opečeme po obou stranách dozlatova. Podlijeme potom pivem a dusíme doměkka. Pak kapra vyjmeme a položíme na teplé místo. Do omáčky vmícháme máslo, mouku, rozmíchanou předem v trošce omáčky, a povaříme do zhoustnutí.Podáváme s uvařenými bramborami nebo chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat