21. června 2012

Nákyp z mražené mrkve a hrášku

300 g mražené mrkve, 200 g mraženého hrášku, cibule,3 vejce, 250 ml bešamelové omáčky , 2 lžíce tvrdého strouhaného sýra, máslo na vymazání formy, 2 lžíce oleje,sůl, pepř
Nerozmraženou mrkev podusíme na drobně pokrájené cibuli,kterou necháme předem zpěnit na oleji, a nakonec rozmixujeme nebo vidličkou rozmělníme. Do připravené bešamelové omáčky vmícháme rozmixovanou mrkev, rozšlehané vejce, strouhaný sýr,trochu soli, pepře a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Poloviční množství mrkvové směsi nalijeme do máslem vymazané formy na biskupský chlebíček, pak poklademe polorozmražený hrášek a zakryjeme zbývající mrkvovou směsí. Formu vložíme do hluboké mísy remosky, na jejíž dno nalijeme trochu vody, a pečeme asi 35-40 minut. Podáváme teplé s čerstvým pečivem. Pokrm je také vhodným netradičním pohoštěním.

Žádné komentáře:

Okomentovat