21. června 2012

Španělské ptáčky ze sojového masa

4 plátky sójového masa, 4 menší sterilované okurky, 2 natvrdo vařená vejce, 4 plátky šunky nebo šunkového salámu,cibule, trochu hladké mouky na obalení, 4 lžíce hořčice, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Plátky sójového masa připravíme podle uvedeného návodu na obalu.Maso pak jemně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí,poklademe plátky šunky, do středu dáme půlku podélně rozkrojeného vejce, okurku a maso svineme v závitek, který převážeme nití nebo zachytíme párátkem. Závitek poprášíme moukou, vložíme do rozehřátého oleje nízké mísy remosky a opečeme ze všech stran.K masu pak přidáme drobně pokrájenou cibuli, kterou krátce osmahneme. Vše podlijeme trochou vody a podusíme doměkka. Podáváme s vařenými bramborami, rýží nebo knedlíky a nakládanou zeleninou nebo kompotem.

Žádné komentáře:

Okomentovat