22. června 2012

Zapečené rizoto z kedlubnami

300 g rýže, 600 g kedluben, cibule, 2 stroužky česneku,250 ml smetany, 2 vejce, hrst petrželky, trochu strouhanky,100 g tvrdého sýra,  lžíce oleje, olej na vymazání mísy,sůl, bílý pepř
Oloupané kedlubny pokrájené na kostičky přidáme k drobně nakrájené a předem na oleji zpěněné cibuli a nasekanému česneku, mírně osolíme, opepříme, podlijeme nepatrně vodou a podusíme dopoloměkka. Mezitím uvaříme běžným způsobem rýži, kterou promícháme s podušenými kedlubnami, jemně nasekanými kedlubnovými lístky, nasekanou petrželkou a 2 lžícemi nastrouhaného sýra. Rizoto vložíme do olejem vymazané a strouhankou vysypané hluboké mísy remosky, zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci a dáme asi na 25 minut zapéct, dokud vejce neztuhnou. Na talíři sypeme rizoto zbývajícím nastrouhaným sýrem. Obměna: Do rizota můžeme přidat na kostičky nakrájené vařené uzené maso nebo kousky jiného vařeného či pečeného masa.

Žádné komentáře:

Okomentovat