21. června 2012

Podušená čočka se zeleninou

300 g čočky, 30 g anglické slaniny, velká mrkev, velká cibule, 500 g rajčat,  bujonová kostka, hrst petrželky nebo pažitky,2 lžíce oleje, sůl, pepř
Přebranou čočku namočíme na 3 - 5 hodin. Drobně nastrouhanou mrkev a jemně nakrájenou cibuli osmahneme v hluboké míse remosky za občasného míchání na oleji dozlatova. Pak přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, kterou osmahneme rovněž dozlatova. Nakonec vmícháme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, čočku i s 1 1 vody, v které se luštěnina máčela a v níž necháme rozpustit bujonovou kostku. Necháme vařit doměkka. Nakonec podle potřeby osolíme, opepříme a vodu necháme vydusit. Na talíři sypeme nasekanou zelenou natí.

Žádné komentáře:

Okomentovat