18. června 2012

Pikantní pečené kuře

kuře, lžička plnotučné hořčice,  lžička grilovacího koření,4 lžíce sójové omáčky, 4 lžíce oleje, pepř
Hořčici, sójovou omáčku, olej, grilovací koření a pepř důkladně promícháme a touto marinádou porce kuřete potřeme a necháme aspoň 6 hodin uležet v chladu. Kuře můžeme nechat uležet i přes noc a upéct druhý den. Maso nesolíme, sójová omáčka i grilovací koření (obsahuje-li sůl) jsou už dost slané. Kuřecí maso naskládáme do hluboké mísy remosky a podle potřeby za občasného podlévání marinádou a vlastní šťávou pečeme dozlatova. Obměna: Když se kuře dopéká, můžeme k němu přidat oloupané, nakrájené brambory a dopéct společně. Jinak porce kuřete můžeme podávat také s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat