22. června 2012

Zapečené rizoto s vepřovým masem

300 g rýže, 600 g vepřové plece, cibule, 2 větší mrkve, 100 g mraženého hrášku, 50 g tvrdého strouhaného sýra,2 lžíce oleje, olej na vymazání a strouhanka na vysypání mísy, sůl, pepř
Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, vložíme maso nakrájené na malé kostičky a pod pokličkou dusíme. Po chvíli přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev, vše mírně osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Přebranou a propláchnutou rýži uvaříme mezitím zvlášť. Rýži smícháme s podušeným masem, přidáme mražený hrášek a celou směs dáme do olejem vymazané a strouhankou vysypané hluboké mísy remosky, povrch posypeme sýrem a zapečeme.Pokrm je hotový, když sýr začne na povrchu růžovět. Podáváme se zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat