20. června 2012

Zapečená cibule se salamem

8 stejně velkých cibulí, 100 g měkkého salámu (nebo šunky, šunkového salámu či vařeného uzeného masa),250 ml bešamelové omáčky , 50 g tvrdého strouhaného sýra, strouhanka na posypání, 50 g másla, sůl, pepř
Oloupané cibule povaříme v mírně osolené vodě doměkka a necháme pak okapat. Rozpůlíme je, lžičkou opatrně vydlabeme a vykrojené vnitřky drobně pokrájíme. Přidáme je do bešamelu smíchaného se šunkou nakrájenou na kostičky, nastrouhaným sýrem a trochu osolíme a opepříme. Touto směsí cibule naplníme a vložíme do nízké mísy remosky vymazané máslem. Povrch cibulí posypeme strouhankou a navrch dáme kousky zbývajícího másla. Pečeme v remosce asi 10 až 15 minut, dokud povrch nezačne zlátnout. Podáváme buď jako samostatný pokrm s chlebem, nebo jako přílohu k masu.

Žádné komentáře:

Okomentovat