22. června 2012

Zapečené rizoto z anglickou slaninou,zeleninou a nivou

300 g rýže, 4 tenké plátky slaniny, cibule, paprika,300 g rajčat, trochu worcesterské omáčky, špetka cukru,100 g strouhané nivy, sůl, pepř
V rozehřáté hluboké míse remosky necháme osmahnout plátky slaniny,kterou pak vyjmeme, a ve zbývajícím tuku zpěníme za občasného míchání jemně nasekanou cibuli a na proužky pokrájenou papriku. Potom přidáme důkladně propranou rýži, a když se trochu osmahne, přidáme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, vše zalijeme 500 ml vody, vmícháme špetku cukru, několik kapek worcesterské omáčky a necháme vařit doměkka. Když se voda vstřebá a rýže je hotová, vmícháme do ní drobně pokrájenou osmahnutou slaninu, nastrouhanou nivu, podle chuti osolíme, opepříme a necháme ještě 3 - 5 minut v zakryté remosce.

Žádné komentáře:

Okomentovat