17. června 2012

Kohout na víně po francouzku

mladý kohout,láhev červeného burgundského vína,4 cibule,10 dkg žampionů,stroužek česneku,tymián, bobkový list,12,5 dkg uzené slaniny (anglické),polévková lžíce mouky,3 polévkové lžíce oleje,2,5 dkg másla,koňak,sůl a pepř
V hrnci rozehřejte olej a máslo. Oloupejte cibule a slaninu nakrájejte na kostičky V hrnci orestujte nakrájenou cibuli a slaninu. Kohouta naporcujte a v hrnci ho opečte dozlatova. Osolte a opepřete. Když je kohout opečený, oflambujte ho koňakem a zaprašte moukou. Obracejte ho dřevěnou lžící. Zalijte vínem, přidejte česnek, houby a koření. Přiklopte a 20 minut poduste. Omáčku podle chuti dokořeňte a podávejte s bramborami vařenými v páře.

Žádné komentáře:

Okomentovat