18. června 2012

Podušené krůtí závitky se šunkou a špenátem

4 porce vykostěných krůtích prsíček, 100 g šunky nebo šunkového salámu, 100 g mraženého špenátu, menší cibule, 50 tvrdého strouhaného sýra,  stroužek česneku, 100 ml bílého vína,olej podle potřeby, sůl, pepř
V nízké míse remosky nebo v rendlíku zpěníme na lžíci oleje drobně pokrájenou cibuli s nasekaným česnekem, přidáme špenát,trochu soli a pepře a podusíme. Špenát pak necháme vychladnout a vmícháme k němu na kostičky pokrájenou šunku a strouhaný sýr.Krůtí prsa jemně naklepeme, mírně osolíme a poklademe na ně připravenou špenátovou směs, přičemž alespoň 1 cm od okraje necháme nezaplněný, aby nám nádivka během dušení nevytekla. Prsíčka svineme, konce zachytíme párátkem a urovnáme je do vymazané nízké remoskové mísy s rozpáleným olejem a opečeme po všech stranách. Pak je mírně podlijeme vínem zředěným stejným množství vody a za občasného podlévání zbytkem vína je dusíme doměkka. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.

Žádné komentáře:

Okomentovat