22. června 2012

Zapečené těstoviny s mletým masem v remosce

350-400 g krátkých těstovin, 300 g mletého masa, cibule,2 stroužky česneku, 8 velkých rajčat, 50 g tvrdého strouhaného sýra, lžička oregana nebo tymiánu, 2 lžíce oleje, olej na vymazání mísy, sůl, pepř
Drobně pokrájenou cibuli a jemně nasekaný česnek zpěníme na oleji na pánvi, přidáme maso, které nejdříve na velkém ohni osmahneme, a pod pokličkou dusíme na nízkém plameni doměkka asi 30 minut. Mezitím maso mírně osolíme, opepříme, okořeníme oreganem nebo tymiánem a podle potřeby podlijeme trochu vodou.Směs potom smícháme s uvařenými a scezenými těstovinami a dáme do vymaštěné hluboké mísy remosky. Celé posypeme strouhaným sýrem a pečeme dozlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat