17. června 2012

Hovězí guláš mého dědy

400 g hovězího zadního masa, 400 g cibule, 6 velkých rajčat,400 ml vývaru (i z kostky),  lžička mleté sladké papriky,3 lžíce oleje, sůl, pepř
Maso pokrájíme na kostičky. Do hluboké mísy remosky s rozehřátým olejem dáme pokrájenou cibuli, kterou necháme za občasného promíchání zesklovatět. Vmícháme maso, a jakmile se ze všech stran osmahne, přidáme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, mírně osolíme, opepříme a za občasného podlévání vývarem dusíme maso doměkka. Než vyjmeme guláš z remosky, okořeníme jej paprikou. Papriku přidáme zcela nakonec, aby vařením nezhořkla. Podáváme s knedlíkem, vařeným bramborem nebo chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat