22. června 2012

Rizoto s mořskými plody

300 g rýže, 250 g mražených mořských plodů, cibule, 2 stroužky česneku, 500 ml zeleninového vývaru (popř. z kostky), 1 dl bílého vína, 4 velká měkčí rajčata, hrst petrželky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Na oleji v hluboké remoskové míse osmahneme pokrájenou cibuli s nasekaným česnekem, přidáme mořské plody, které necháme chvíli podusit, pak zalijeme vínem, přidáme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, mírně osolíme, opepříme a 10 minut dusíme.Důkladně propláchnutou rýži vmícháme do omáčky, zalijeme vývarem a vaříme ji doměkka. Vývar nakonec necháme co nejvíc vydusit. Podáváme sypané zelenou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat