20. června 2012

Podušená zelenina z jablky

3 středně velké cukety, 2 větší jablka, 2 cibule, 2 papriky (pokud možno různobarevné), 4 měkčí rajčata, několik lístků čerstvé bazalky (nebo lžička sušené), 2 stroužky česneku, hrst petrželky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Omyté cukety pokrájíme na kostičky, papriky na jemné proužky a vmícháme je do hluboké mísy remosky, ve které předem necháme zpěnit na oleji jemně pokrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.Zeleninu podusíme dopoloměkka, přidáme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, oloupaná, jader zbavená a na kousky pokrájená jablka, mírně vše osolíme, opepříme a dusíme asi 15 minut. Podáváme s vařeným bramborem, čerstvým pečivem či jako přílohu k masu.

Žádné komentáře:

Okomentovat