2. června 2010

Kuřecí salát s kiwi

500 g kuřecích prsou, grilovací koření,pepř, olej na smažemí, 5 ks kiwi, 1 mandarinkový kompot,1 majonéza Yofresh Helmanz 250 ml, 1 ledového salátu nebo čínského zelí

Do pánve vlijeme olej na smažení. Zhruba tak víc než po dně a dáme rozpálit na plotnu. Než se nám rozpálí olej v pánvi na plotně, nakrájíme kuřecí maso na malé nudličky,okořeníme gril. kořením a pepřem. Pak si vedle plotny kde budeme smažit, připravíme kovový kastrol a na něm kovový cedník. Když je olej dostatečně rozpálený vložíme do něj maso a promícháme aby se teplem uzavřelo a zbytečně nepustilo moc štávy. Při smažení maso občas promícháme..Když se nám zdá maso hotové(minim. po čtyřech minutách) vylejem ho rovnou z pánve do připraveného cedníku a necháme vykapat olej do kastrolu pod ním. Než nám olej vykape, oloupeme kiwi, překrojíme podélně na půl (přes štopku ) a po té na plátky. Ani ne moc silné ani ne moc slabé. Nakrájené ho vložíme do salátové mísy a  dáme do lednice. (aby neokoralo). Dále si připravíme omyté listy ledového salátu nebo čínského zelí na keré budeme salát servírovat. Podle velikosti stačí dva nebo tři na každý talíř(nezapomeňte že budeme dělat čtyři porce to znamená jen čtyři talíře). Otevřeme mandarinkový kompot , slijeme z něj do skleničky štávu a přidáme ho do salátové mísy, kde už by mělo být nakrájené kiwi. K ovoci  v míse přidáme  už skoro vychladlé a od oleje okapané kuřecí maso.Vše promícháme. Na talíři upravíme listy salátu nebo čínského zelí do tvaru jakési misky do které vložíme promíchanou směs ze salátové mísy. Nakonec ozdobíme jednou nebo dvěmi lžícemi  majonézy a podáváme. 

Žádné komentáře:

Okomentovat