2. června 2010

Fazolový salát s jablky

1 plechovka konzervovaných fazolí, 100 g karotky, 1 celer, 1 jablko,hlávkový salát, 3 lžíce olivového oleje, 0,5 lžičky plntučné hořčice, citrónová štáva podle chuti, 2 stroužky česneku,sůl , cukr na dochucení

Fazolky scedíme. Očistíme mrkev i celer a uvaříme do měkka. Nakrájíme je na kostičky. Omyjeme jablko a neoloupané je také nakrájime na kostičky. Opereme salát ,osušíme a natrháme na kousky. Připravené suroviny dáme do mísy a s fazolemi promíchame. Olivový olej smíchame s hořčicí , citrónovou štávou a utřeným česnekem. Vzniklým dresinkem přelijeme salát a promíchame.dochutíme solí a cukrem. Salát podáváme s celozrnným pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat