31. května 2010

Dršťková polévka

1 plodnice kotrče (cca 500 g ), 1,5 l vody,1 cibule, 2 lžíce sádla (tuku), špetka pepře, špetka pálivé papriky, lžička kmínu, 2 lžíce sladké papriky, 2 stroužky česneku, 1 kostka Masoxu (hovězího vývaru, bujónu)

Důkladně propereme kotrče. Dá to práci, neboť má mnoho záhybů a drží se v něm jehličky. Dáme vařit zvlášť asi na 30 minut do vody. V hrnci rozpustíme tuk na kterém osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme moukou, paprikou a kmínem, uděláme jíšku. Tu zalijeme 1,5 litrem vody. přidáme kostku Masoxu a asi 45 minut povaříme. Kotrče nakrájíme na proužky a přidáme do polévky. Přidáme prolisovaný česnek, dochutíme pepřem a ještě chvíli povaříme. Na závěr přidáme lžíci nasekané petrželky.

Žádné komentáře:

Okomentovat