31. května 2010

Česneková polévka s petrželkou

2 lžíce sádla nebo jiného tuku, 3 lžíce hrubé mouky, 1 vejce nebo 2 bílky, 1,25 litru vody, majoránka, česnek, polévkové koření, mletý pepř, sůl, petrželka

Hrubou mouku zpěníme na rozehřátém  sádle (tuku), sejmeme z plotýnky, vmícháme rozšlehané vejce (bílky) a mícháme na mírném ohni, až se vejce srazí a spojí s moukou v malé nočky. Jíšku zalijeme vlažnou vodou,přivedeme k varu a za občasného zamíchání vaříme deset minut. Před koncem varu přidáme majoránku, polévkové koření a pepř. Polévku sejmeme z plotýnky, vmícháme česnek utřený se solí a při podávání posypeme jemně rozsekanou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat