31. května 2010

Květák v pikantní omáčce

1 velký květák, 1 cibule, 3 rajčata, 100 g čerstvých hub, 3 stroužky česneku, 2 lžíce červeného vína, 1 lžíce hladké mouky, máslo, 2 lžíce citronové šťávy, 3 kuličky nového koření, pepř, sůl, petrželka, olej

Květák uvaříme do měkka v osolené vodě, necháme okapat a rozdělíme na růžičky. Na másle a oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme plátky rajčat, hub a dusíme, až se tekutina odpaří. Pak zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vývarem z květáku, okořeníme, osolíme a chvíli podusíme. Přilijeme vívo, vmícháme utřený česnek, zakapeme citronovou šťávou a vysypame nesekanou petrželkou. Uvařený květák vložíme do omáčky, prohřejeme a podáváme s vařenými brambory nebo pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat