2. června 2010

Čočkový salát se sojou a kukuřici

1/4 kg  čočky (den předem namočené), 1 plechovka sterilované kukuřice cukrové 425 ml, 1 plechovka sterilovaných žampionů 425 ml, 1 plechovka sterilovaných sojových bobů (nebo předem namočené a uvařené soj. boby), 1 velký kečup, 4 cibule,sojová omáčka, sůl, pepř, olej, chilli koření, (koření vynecháme, pokud použijeme "ostrý" kečup)

Cibuli nakrájíme na kolečka, necháme na oleji zesklovatět a přidáme čočku. Podusíme, až změkne přidáme kukuřici, nakrájené žampiony, boby a zalijeme kečupem, zakápneme sójovou omáčkou a ještě chvíli podusíme. Dochutíme chilli, pepřem, popř. solí. Podáváme za tepla s hranolky a sójovým masem - čína, nebo za studena jako salát.

Žádné komentáře:

Okomentovat