Rajčata křížem nařízneme a spaříme vařící vodou. Po té je zchladíme studenou vodou, sloupneme, plody rozpůlíme. Odstraníme zrníčka a dužinu nakrájíme. Oloupanou cibuli a česnek jemně posekáme a zesklovatíme na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme kousky rajčat a ocet, uvedeme do varu a asi 30 min. dusíme na mírném ohni. Mezitím omyjeme feferonky, rozpůlíme, zbavíme semeníku a lusky pokrájíme na kostičky. Přidáme s cukrem a kořením k rajčatům a necháme asi 90 min. houstnout. Chutney naplníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou a při 80-90° C sterilizujeme 30 min.. Výborně chutná k těstovinám nebo jako pomazánka na pečivo.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
31. května 2010
Rajčata na pikantní způsob
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat