31. května 2010

Musaka

120 g mletého masa (50% vepřového a 50% hovězího), 25 g cibule, 200 g brambor, 20 ml oleje, 65 g rajčat, 3 g rajského protlaku, 8 g petržele, 10 g hladké mouky, 10 g tvrdého sýra, 0,05 l mléka, 1 ks vejce

Do části studeného tuku přidáme trochu vody a soli s nadrobno nakrájenou cibulí a podusíme. Přidáme část nadrobno nakrájených rajčat a opět dusíme dokud se nevypaří větší část vody. Přidáme maso a mícháme do té doby, dokud směs nebude 'sypká'. Brambory nakrájené na plátky napolo usmažíme. Do mísy dáme střídavě vrstvy brambor a mletého masa, nahoru dáme plátky rajčat. Dusíme v troubě, polijeme omáčkou z mouky, mléka a vejce, navrch nastrouháme tvrdý sýr a dáme zapéct. Necháme trochu vychladnout a nakrájíme na porce.

Žádné komentáře:

Okomentovat