31. května 2010

Rajčata s mozzarelou

2 rajčata, svazek mozarelly (125 g), 1 lžíce mandlí, 1 stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, naložený černý pepř, černé olivy na ozdobení

Rajčata omyjeme, odkrojíme vršek, který nepotřebuje a zbylou část nakrájíme na plátky. Mozzarellu slijeme a necháme okapat, nakrájíme na plátky.Na  každé kolečko rajčete položíme plátek mozzarely a položíme na mísu na které pak budeme servírovat.Omyjeme bazalku a necháme ji okapat, otrháme lístky  a přidáme spolu se spařenými a oloupanými mandlemi do hmoždíře.Obojí v něm roztlučeme paličkou. Postupně přiléváme olej a nakonec dochutíme pepřem a solí. Pesto navršíme na mozzarellu a nakonec vše ozdobíme lístky bazalky.

Žádné komentáře:

Okomentovat