250 g čočky, cibule, 2 feferonky, lžíčka kmínu, lžíčka hořčičného semínka, 2 lžíce strouhaného kokosu, 2 lžíce másla, sůl, hrstka petrželka
Čočku si namočíme přes noc a v téže vodě ji uvaříme skoro do měkka. Na másle osmažíme nakrájenou cibulidozlatova. Přidáme kmín a hořčičné seminko. Po chvíli přidáme čočku, zamícháme a vaříme dál. Pak mírně podlejeme, přiklopíme a dusíme asi čtvrt hodiny. Přidáme kokos a nadrobno nakrájené feferonky. Když je čočka měkká, osolíme ji, zamícháme a případně posypeme drobně nasekanou petrželkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
8. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat