500 g fazolových lusků, 70 g másla, 2 žloutky, lžička hladké mouky, 0,1 l hovězího vývaru, šťáva z 0,5 citronu
Fazolovým luskům odřízneme oba konce lusků a odstraníme vlákna, potom je omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Scedíme je a necháme okapat. Potom lusky překrájíme na menší kousky a vložíme je do rendlíku na rozpuštěné máslo. Osolíme a opepříme je a necháme chvíli prohřát. Mezitím ušleháme v hrnku žloutky, mouku, citronovou šťávu a hovězí vývar, ze kterého jsme sebrali tuk. Dáme do horké vodní lázně a za stálého míchání prohříváme tak dlouho, až je tekutina krémovitě hustá. Pak ji nalijeme na lusky, necháme chvíli na teple, aby nasákly omáčkou a podáváme k vařenému masu.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
10. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat