5 loupaných rajčat, velká petržel, 4 velké mrkve, 0,5 kg bílých fazolí, 4 lžíce olivového oleje, 4 cibule, 0,5 celeru, 2 červené papriky, 2 žluté papriky, dle chuti: sůl a pepř
Fazolky opláchneme, přebereme, dáme do hrnce a zalejeme vodou. Dáme vařit spolu s olivovým olejem a ihned přidáváme ostatní ingredience, pokrájené na hrubo. Sůl a pepř přidáme, až když jsou fazole poloměkké a vše dovaříme. Dle potřeby podléváme vodou, ale jen tak, aby se nic nepřipálilo. Zelenina pustí štávu, a rajčata s mrkví vše zahustí. Kdo touží po masíčku, není špatné přidat na kousky pokrájenou anglickou slaninu. Podáváme s chlebem nebo bagetou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
9. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat