200 g suché cizrny, 150 g rýže parboiled, 300 g brokolice, 0,5 malého celeru,2 mrkve, 500 ml mléka,100 g másla,3 lžíce celozrnné pšeničné mouky,Solčanka
Přes noc namočenou cizrnu uvaříme bez soli doměkka. Rýži uvaříme ve dvojnásobném množství osolené vody. Mrkev a celer nastrouháme nahrubo, brokolici pokrájíme na malé růžičky. Uvařenou cizrnu s rýží smícháme dohromady i s připravenou zeleninou a vše dáme do zapékací misky. Ochutíme Solčankou a dobře promícháme. Vše zalijeme omáčkou připravenou tak, že na másle krátce osmahneme celozrnnou mouku a zalijeme ji horkým mlékem. Dobře ji prošleháme a dochutíme Solčankou. Pokrm dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 20 minut.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
12. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat