200 g čočky, cibule, 4 polévkové lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, konzerva krájených rajčat, sůl, pepř, sušená bazalka
Čočku necháme nabobtnat ve vodě, cca 3 hodiny. V kastrolu rozehřejeme olej, orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nasekaný česnek a osmahneme. Přilijeme rajčata z konzervy i s nálevem. Osolíme a opepříme dle chuti. Potom přidáme namočenou čočku + 100 ml vody a pomalu dusíme.Dle potřeby ještě podléváme vodou. Hotové dochutíme sušenou bazalkou. Můžeme podávat s grilovanou bílou klobásou nebo libereckým párkem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
12. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat