500 g čočky, 150 g rýže nebo krup, velká cibule, 2 bobkové lístky, 2 stroužky česneku, dle chuti: sůl a pepř, 2 lžíce vinného octa, 100 ml olivového oleje
Čočku namočíme, rýži nebo kroupy také. Před vařením důkladně propláchneme. Dáme vařit celozrnou rýži a asi po 10-ti minutách přidáme čočku, cibuli nakrájenou na hrubo, česnek, bobkový list a pepř. Skoro ke konci, až je čočka měkká, přidáme sůl, ocet, olej a necháme trochu přejít varem. Olej se přidává ke konci, aby neztratil na kvalitě, obsahující zdravé látky a vůni. Jestli nechcete ocet, můžete vynechat, a každý si může přidat přímo na talíř. Podáváme s bílým sýrem a chlebem. K tomu kapiový salát, nebo olivy a cibuli.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
9. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat