200 g cizrny, 2 stroužky česneku, snítka petržele, 0,5 cibule, dle chuti koriandr, mletý kmín, kurkuma, chilli, mletý pepř, sůl, dle potřeby: olej, 300 g bílého jogurtu, 10 kuliček hroznového vína, lžíce citronové šťávy a sezamové pasty
Cizrnu namočíme do studené vody. Syrovou ji umeleme na masovém strojku, přidáme pokrájenou petržel, cibulku, česnek a okořeníme. Pro zahuštění můžeme přidat hladkou mouku. Z hmoty pak tvarujeme pomocí lžíce kuličky, které osmažíme v oleji a pokládáme je na ubrousek, aby se zbavily přebytečné mastnoty. Servírujeme je v placce arabského chleba s okurkovým salátem a přelivem z jogurtové omáčky. Příprava dipu je snadná - stačí smíchat jogurt s pokrájenými kuličkami vína, citronovou šťávou a sezamovou pastou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
10. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat