200 g jáhel, 150 g červené čočky, menší cibule, olej, 200 g květáku, malá červená paprika, Solčanka,sušená bazalka, mletý kmín
Jáhly a červenou čočku uvaříme v osolené vodě zvlášť, nejlépe podle návodů na obalech.Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na malé růžičky rozdělený květák a na nudličky nakrájenou papriku. Malinko podlijeme a dusíme do poloměkka. Ochutíme bazalkou, mletým kmínem a Solčankou. Zapékací misku vymažeme olejem a rozložíme do ní směs jáhel a čočky. Na to rozložíme podušenou zeleninu a zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C. Pečení trvá asi 0,5 hodiny.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
12. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat