500 g fazolí velkých barevných, sůl, omáčka, hrst sušených švestek, zakysaná smetana, lžíce polohroube mouky
Den předem fazole zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. V jiné nádobě si namočíme důkladně omyté sušené švestky. Před přípravou vodu z fazolí slijeme, propláchneme a zalijeme čistou vodou. Osolíme je a vaříme pomalu doměkka. Zvlášť uvaříme švestky ve stejné vodě, ve které jsme je máčeli. Vývary z fazolí a ze švestek slijeme dohromady a zahustíme kysanou smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku. Omáčku necháme vařit asi 5 minut. Přidáme uvařené švestky a fazole, necháme prohřát. Jako příloha je vhodný chléb.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
8. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat