200 g celozrnného kuskusu, 1,5 hrnku horké vody, 300 g rajčatového pyré, plátek másla, 2 jarní cibulky, 3 lžičky olivového oleje, 3/4 kostky zelenin. bujónu, 100 g eidam, tymián
V hrnečku přivedeme do varu vodu se zeleninovým bujónem, necháme rozpustit. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na drobná kolečka. Eidam nastrouháme.Celozrnný kuskus vsypeme do větší misky, zalijeme horkou vodou, přikryjeme poklicí a necháme nabobtnat (asi 10 minut).Mezitím si na olivovém oleji osmahneme cibuli, zalijeme rajčatovým pyré, přidáme podle chuti sušený tymián a prohříváme za stálého míchání. Nakonec vmícháme strouhaný eidam a odstavíme.Do kuskusu vmícháme plátek rozpuštěného másla, ještě teplé rajčatové pyré a promícháme. Podle chuti přidáme ještě jiné koření a máme hotovo. Kuskus s rajčatovým pyré podáváme zatepla i zastudena jako hlavní chod. Ozdobit můžeme natí cibulky nebo jiným kouskem zeleniny.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat