300 g zelených fazolek, 40 g másla, sůl, 1 dl sladké smetany, 3 lžíce /rovné/ hladké mouky, část vody z vařených fazolek, cibule střední, lžička sladké papriky
Fazolky uvaříme ve slané vodě dopoloměkka, potom si vodu slijeme, ale nevylijeme ji, protože část jí budeme potřebovat.Na rozehřáté máslo si vysypeme mouku, cibulku a asi minutku obděláme. Přidáme papriku, zamícháme a hned přidáme část vody z fazolek. Metličkou rozšleháme, přidáme smetanu a dovaříme fazolky doměkka. Vody přidejte podle hustoty omáčky, ale určitě ne všechnu.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
8. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat