200 g rýže parboiled,100 g bílých fazolí, 100 g červených fazolí, cibule, stroužek česneku, lžička majoránky,olej, sůl
Fazole namočíme přes noc společně do studené vody. Další den vodu slijeme, fazole propláchneme a zalijeme vodou čerstvou. Bez soli je uvaříme doměkka. Zatímco se fazole vaří, uvaříme rýži ve dvojnásobném množství osolené vody. V hrnci rozehřejeme olej a krátce na něm osmahneme velice jemně pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme uvařenou rýži a měkké luštěniny. Dobře promícháme a dochutíme majoránkou a solí. Vypneme plamen a vše necháme ještě chvilku „ustát".
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
12. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat