300 g hrachu, 80 g másla, 150 ml mléka, 30 g cibule, pepř, sůl, 20 g mouky
Hrách propláchneme a namočíme na několik hodin (nejlépe přes noc). Vodu slijeme, nalijeme čistou a pod pokličkou uvaříme do měkka. Trochu osolíme těsně před koncem vaření. Uvařený hrách prolisujeme do mlékem zředěné máslové jíšky ze dvaceti gramů másla a mouky, osolíme, opepříme a podusíme. Hrachovou kaši omastíme rozpuštěným máslem a osmaženou cibulkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
12. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat