400 g zeleného mraženého hrášku, 200 g krupek, 200 g brambor, 200 g kyselého zelí, 2 lžíce pol. mouky, 2 lžíce strouhanky, 3 česneky, dle chuti majoránka, pepř, sůl, dle potřeby olej na plech, petrželku a několik druhú zeleniny na ozdobení
Musíme nejdříve krupky uvořit v osolené vodě do měkka a pak je scedíme. Syrové oloupané brambory nastrouháme na struhadle pozor šťavu, ale neslejváme. Kyselé zelí nakrájíme na jemno. Pak dáme do mísy krupky, brambory, nasekané zalí, hrách, strouhanku, utřený česnek, mouku, pepř, majoránku, sůl a vše velmi dobře promícháme. Rukou děláme pak střední karbenátky, které vkládáme na pekáček s olejem a pečeme z obou stran dozlatova při teplotě 200 °C. Nakonec ozdobíme zeleninkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
9. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat