400 g čočky,2 velké cibule,6 stroužků česneku,kostka masoxu, lžíce octa, kostka cukru, jíška na zahuštění, olej
Čočku zalijeme studenou vodou a necháme do druhého dne odstát. Potom ji ve stejné vodě uvaříme doměkka. Když je čočka měkká, přidáme bujónovou kostku, necháme ji rozpustit, provaříme a dochutíme solí, lžící octu a cukrem.V rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli - asi 10 minut dohněda. Přidáme česnek, který jsme rozdělili na stroužky, oloupali, přiložili plochou stranu nože, úderem pěsti rozdrtili a poté nakrájeli nadrobno.Česnek vhodíme k cibulce, necháme rozvonět a smícháme s uvařenou čočkou. Zahustíme jíškou a dochutíme. Podáváme s volským okem a osmaženou slaninkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
10. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat