300 g hrachových zrn, 100 až 150 g škvarkového sádla, sůl, pepř, česnek, případně mletý cukr se skořicí
Přebraný hrách na sítku dokonale propláchneme pod tekoucí vodou. Nasypeme jej do větší ploché nádoby a zalijeme vlažnou vodou. Nádobu uložíme na teplé místo a hrách necháme den až dva dny naklíčit. Přebytečnou vodu slijeme, aby hrách zůstal ponořený jen napůl. Třetí den obvykle vyraší klíčky. Potom naklíčený hrách scedíme, propláchneme vodou a na pomaštěné pánvi krátce opražíme. Pučálku ihned podáváme na talíři osolenou, opepřenou a maštěnou škvarkovým sádlem s prolisovaným česnekem. Pučálku můžeme připravit také v troubě. Abychom hrachová zrnka opekli ze všech stran, občas s pekáčem zatřeseme. Naklíčený hrách také můžeme zapéci v pekáči na oleji. Ochutíme ho rozetřeným česnekem, solí, pepřem a petrželovou natí.
Pučálku upravujeme i na sladko: Posypeme ji cukrem a skořicí a opět podáváme horkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
11. dubna 2013
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat